Næringsstofplakat om protein - version 2023
07. oktober 2024
Her er vist, hvor meget man skal spise af forskellige fødevarer for at få den samme mængde protein. Protein findes i de fleste fødevarer, men mængden og kvaliteten af protein varierer. En fødevares proteinkvalitet afhænger af indhold og sammensætning af de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne. Kød, fisk, fjerkræ, æg, mælk og mejeriprodukter er gode kilder til letfordøjelige proteiner af høj kvalitet. Vegetabilske fødevarer har en lavere proteinkvalitet, men ved at kombinere flere typer kan man opnå en tilstrækkelig kvalitet. Spiser du en varieret kost med både animalske og vegetabilske fødevarer, får du let alle de aminosyrer, kroppen har brug for.
Læs mere på ernæringsfokus.dk og mælken.dk
Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata december 2023
Info om plakaten
Plakat i format 42 x 60 cm. Illustrerer hvor store mængder man skal spise af forskellige fødevarer for at få den samme mængde protein (18 g).
Ordrenummer 194689_204
Om informationsmateriale
Informationsmaterialet kan printes eller gemmes i en pdf og udleveres til din klient. Informationsmaterialet indeholder uddybende viden om, hvorfor proteiner er vigtige, hvad protein er og hvilke fødevarer, der er gode kilder til protein.