Sundhed i medierne 2019

Onsdag den 6. februar 2019 inviterede Landbrug & Fødevarer for tredje gang til det årlige møde for sundhedskommunikatører, Sundhed i medierne. I år var fokus på de nye typer af fødevarer, der i de seneste år har gjort deres indtog på markedet, ofte i sundhedens og bæredygtighedens navn.

Anne Glad styrede slagets gang som moderator, mens diætist Anne W. Ravn, trendforsker Louise Byg Kongsholm og kommunikationsekspert Marie Sainabou Jeng var inviteret til at give oplæg sammen med Merete Myrup, ernæringschef for Mejeri i Landbrug & Fødevarer. Herunder kan du læse en opsamling af de fire oplæg og paneldebatten.

Bliver du et sundere menneske af superfoods og plantedrik?

Autoriseret klinisk diætist, forfatter og foredragsholder Anne W. Ravn startede dagens oplægsrække med et kig på næringsværdien i de nye fødevarer. For bliver man mon sund af at drikke plantedrik? 

 

Kan de nye fødevarer forandre fremtiden?

Det spørgsmål fik trendforsker og administrerende direktør for PEJ Gruppen Louise Byg Kongsholm til opgave at svare på. Og det korte svar er nej – i hvert fald ikke den nærmeste fremtid. For mens trends er flygtige og hurtige, så bevæger madkulturen sig ekstremt langsomt. 

 

Hvad vil det sige at spise bæredygtigt?

Bæredygtighed er et populært emne i medierne, og mange vil gerne spise bæredygtigt. Men hvad vil det overhovedet sige at spise bæredygtigt? Det spørgsmål gav Merete Myrup, ernæringschef i Mejeri Landbrug & Fødevarer, sit svar på. 

 

Når virksomhedsaktivister blander sig i samtalen om sundhed

Dagens sidste oplægsholder var Marie Sainabou Jeng, madkommunikatør samt stifter og direktør af kommunikationsbureauet Koalition. Marie var inviteret til at tale om den kommunikation og markedsføring, som producenterne af de nye fødevaretyper benytter sig af. Et begreb, som hun kalder virksomhedsaktivisme. 

 

Paneldebat

Til slut blev alle oplægsholdere inviteret på scenen til en paneldebat med salen. Anne W. Ravn havde desværre ikke mulighed for at blive, men de resterende talere havde en god og livlig debat med deltagerne. Her blev der bl.a. talt om insekter, kognitiv dissonans og kedelig journalistik.

 

Hent præsentationerne:

Bliver du et sundere menneske af superfoods og plantedrik?
V/ Anne W. Ravn, aut. Klinisk diætist, forfatter og foredragsholder, Aarhus Universitetshospital

Kan de nye fødevarer forandre fremtiden?
V/ Louise Byg Kongsholm, Trendforsker med speciale i forbrug og fødevaretrends

Hvad vil det sige at spise bæredygtigt?
V/ Merete Myrup, Ernæringschef Mejeri, Landbrug & Fødevarer 

Når virksomhedsaktivister blander sig i samtalen om sundhed
V/ Marie Sainabou Jeng, stifter og direktør i Koalition - specialiseret i madkommunikation