Børn, Unge og Mad 2024: Antallet af børn i køkkenet styrtdykker!

13. juni 2024

Børn og unges deltagelse i madlavningen styrtdykker. På bare fire år er antallet af børn og unge, der har været med til at lave aftensmad, faldet fra 7 ud af 10 til 5 ud af 10. Samtidig er den traditionelle måltidsstruktur med tre hovedmåltider i opbrud. Børn og unge snacker i løbet af dagen, og overraskende mange af dem ender med at springe frokost og aftensmad over.

Arla Fondens årlige Børn, Unge og Mad-rapport er netop blevet offentliggjort. I rapporten er 1000 børn blevet spurgt ind til deres erfaringer med og tanker om blandt andet madlavning, madmod og måltider. De nye indsigter skal bidrage til, at Arla Fonden, og andre interesserede, kan blive inspirerede af børnenes tanker og klogere på deres madkundskaber. Dermed fremmes også Arla Fondens formål:

At skabe madglæde og bæredygtige madvaner til den næste generation.

Læs børn, unge og mad-rapporten her

Måske du også er interesseret i...