Børn, Unge og Mad 2024: Antallet af børn i køkkenet styrtdykker!
13. juni 2024
Børn og unges deltagelse i madlavningen styrtdykker. På bare fire år er antallet af børn og unge, der har været med til at lave aftensmad, faldet fra 7 ud af 10 til 5 ud af 10. Samtidig er den traditionelle måltidsstruktur med tre hovedmåltider i opbrud. Børn og unge snacker i løbet af dagen, og overraskende mange af dem ender med at springe frokost og aftensmad over.
Arla Fondens årlige Børn, Unge og Mad-rapport er netop blevet offentliggjort. I rapporten er 1000 børn blevet spurgt ind til deres erfaringer med og tanker om blandt andet madlavning, madmod og måltider. De nye indsigter skal bidrage til, at Arla Fonden, og andre interesserede, kan blive inspirerede af børnenes tanker og klogere på deres madkundskaber. Dermed fremmes også Arla Fondens formål:
At skabe madglæde og bæredygtige madvaner til den næste generation.
Måske du også er interesseret i...
Børn og unge
På siderne her har vi samlet aktuelle mad- og ernæringsemner til børn fra 4 mdr., til de større børn i skolealderen og unge teenagers.
Sådan gør du børn glade for grønt
Her kan du læse mere om, hvordan du kan gøre børn glade for grønt.
Madskoler for børn og unge
Madskoler lærer børn og unge om varieret kost og sund livsstil på en sjov og aktiverende måde.
Hvad optager børn i forhold til mad, sundhed og klima?
Børn stiller altid interessante spørgsmål – også børnene på Madskoler. Vi har samlet en række spørgsmål fra disse børn om mad, klima og sundhed.
Unges opfattelse af officielle anbefalinger og bæredygtighed
Denne rapport belyser blandt andet teenageres kendskab til de officielle kostanbefalinger og hvem der påvirker teenageres madvaner.