Få unikke indsigter i årets Børn, Unge og Mad-analyse
20. juni 2023
Fire ud af 10 børn kan ikke finde ud af at koge et æg. Drengene er ikke lige så meget med i køkkenet som pigerne. Og mere end halvdelen af alle børn bliver kaldt kræsne.
Det er nogle af de unikke indsigter, vi har fundet frem til i årets Børn, Unge og Mad-analyse (BUM), der er den fjerde i rækken, siden den første udkom i 2020.
Det er Arla Fondens ambition, at BUM skal give nye indsigter til arbejdet med børn og unge. Indsigterne skal bidrage til, at Arla Fonden og andre interesserede kan blive inspirerede af børnenes tanker og klogere på deres madvaner. Dermed fremmes også Arla Fondens formål:
At skabe madglæde og bæredygtige madvaner til den næste generation.
Måske du også er interesseret i...
Børn og unge
På siderne her har vi samlet aktuelle mad- og ernæringsemner til børn fra 4 mdr., til de større børn i skolealderen og unge teenagers.
Sådan gør du børn glade for grønt
Her kan du læse mere om, hvordan du kan gøre børn glade for grønt.
Madskoler for børn og unge
Madskoler lærer børn og unge om varieret kost og sund livsstil på en sjov og aktiverende måde.
Hvad optager børn i forhold til mad, sundhed og klima?
Børn stiller altid interessante spørgsmål – også børnene på Madskoler. Vi har samlet en række spørgsmål fra disse børn om mad, klima og sundhed.
Unges opfattelse af officielle anbefalinger og bæredygtighed
Denne rapport belyser blandt andet teenageres kendskab til de officielle kostanbefalinger og hvem der påvirker teenageres madvaner.