En million offentlige måltider serveres hver dag
13. september 2023
I Danmark serverer det offentlige lidt over en million måltider hver eneste dag, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer. Måltiderne fordeler sig på 650.000 hovedmåltider og 280.000 mellemmåltider.
Tallene viser også, at en stor del af måltiderne går til borgere med særlige ernæringsbehov. Det understreger behovet for tydelige og differentierede kostanbefalinger fra myndighederne. Arbejdet med at skabe grønnere måltider kan med fordel målrettes personer på arbejdsmarkedet og unge.
læs mere om de nye tal for offentlige måltider her
De største målgrupper for offentlige måltider er:
- Børn i dagstilbud
- Ældre på plejehjem ol.
- Offentlige ansatte
- Studerende
- Indlagte patienter på sygehuse
- Madservice (primært hjemmeboende ældre)
- Elever i grundskole
- Indsatte i fængsler og arresthuse
Måske du også er interesseret i...
21. februar 2023
Kan du få et planterigt måltid i din offentlige kantine?
Ny rapport fra Fødevarestyrelsen undersøger mulighederne for altid at få et planterigt måltid i offentlige kantiner og køkkener. Læs om undersøgelsen her.
De officielle Kostråd
Her kan du læse mere om De officielle Kostråd, som Fødevarestyrelsen står bag. Hvad er de 7 overordnede råd og hvem gælder de for? Få svar på spørgsmålene her.
15. august 2023
Kom med til madfagligt køkkentræf
Er du madprofessionel og arbejder med økologi? Så kom med i Tivoli den 5. september og få de nyeste indsigter om økologi og fødevareaftryk.