Gode intentioner – men langsomme ændringer
13. januar 2023
Mere end hver femte dansker udtrykte i 2021 et ønske om at bringe mere bæredygtighed ind i deres hverdagsliv.
Men i hvilket omfang udøves disse gode intentioner? I en ny artikel fra DTU Fødevareinstituttet undersøges danskernes købevaner, og hvorvidt det der lægges i indkøbskurven rent faktisk er blevet grønnere.
Artiklen viser, at selvom indkøbet af plantebaserede alternativer, plantedrik, frugt og grønt, bælgfrugter og nødder er procentvis steget meget fra 2016-2020, så fylder det næsten ingenting i sammenligning med det vanlige indkøb af kød- og mejeriprodukter. Indkøbstallene viser, at indkøbet af kød kun er svagt faldende, og tilsvarende er indkøbet af grøntsager svagt stigende.
Der er mange gode intentioner at finde, og mediernes fokus på bæredygtighed sammenlagt med danskernes ønske om at ændre på kostvaner og leve mere bæredygtigt tegner måske et billede af en stor udvikling, men så store er ændringerne ikke – og de ændringer der sker, sker meget langsomt.
Du kan læse hele artiklen fra DTU her.