Invitation til morgenmøde om Generation Sunde Børn

02. oktober 2024

Hvad er Generation Sunde Børn?

Generation Sunde Børn er et forsknings- og lokalsamfundsprojekt, der afvikles på 23 skoler rundt i Danmark. Projektets formål er at skabe sunde og udviklende børneliv i trygge fællesskaber – med udgangspunkt i den nyeste viden om børns bevægelse, ernæring og sundhed. Omdrejningspunktet er et 2-årigt forskningsprojekt, der involverer ca. 2000 børn i 1. - 3. klasse på 23 skoler på Sjælland og i Region Syddanmark. På 12 ’indsatsskoler’ og i de omgivende lokalsamfund er der aktiviteter inden for mad, bevægelse, søvn og skærmvaner, og der gennemføres en række målinger på børnene. På de 11 sammenligningsskoler er der ikke aktiviteter, men der gennemføres de samme målinger til sammenligning af effekt. Du kan læse mere om Generation Sunde Børn her. 

Du inviteres til morgenmøde

Mandag d. 11. november kl. 8.15 – 9.30 inviterer Institut for Idræt og Ernæring til morgenmøde om Generation Sunde Børn og du er velkommen.  Der vil i særlig grad være fokus på skolemaden og på lokalsamfundsindsatsen (herunder samarbejdet med de lokale foreninger, SFO’en, kommunen og supermarkedet), men der vil blive introduceret til hele projektet. Oplægsholderne vil være tre forskere, herunder lektor i børneernæring Camilla Trab Damsgaard, suppleret af kok Søren Ejlersen, der står i spidsen for ØJN Skolemad, der - i samarbejde med ernæringsforskere - har udviklet skolemaden.

Tid og sted og tilmelding

Morgenmødet foregår mandag d. 11. November kl. 8.15 – 9.30 i Festauditoriet, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C. Fra kl. 8.00 serveres der kaffe og Grødøjn fra ØJN Skolemad. 

Du kan læse mere og tilmelde dig her

Fakta om Generation Sunde Børn

Generation Sunde Børn løber i perioden april 2022 - april 2026 og gennemføres – i samarbejde med en lang række lokalsamfund – af en række forskningsinstitutioner: Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse ved Frederiksberg og Bispebjerg Hospital og Afdelingen for Afdeling for Forebyggelse, Sundhedsfremme og Samfundet ved Steno Diabetes Center Copenhagen. Generation Sunde Børn er støttet af Novo Nordisk Fonden med 80 millioner kroner.

Læs mere om børn og sundhed her...