Kender du - eller arbejder du selv - i den bedste kantine i Danmark?
28. februar 2025
Der er netop blevet åbnet for indstillinger til Kantineprisen 2025, og du kan være med til at sætte fokus på dem, der fortjener anerkendelsen. Måske arbejder du selv i en kantine, der går den ekstra mil? Eller måske kender du nogen, der skaber fantastiske måltider med omtanke? Så er det nu, at du kan indstille til prisen.
Hver dag bliver der serveret utallige måltider i danske kantiner – og bag dem står dygtige fagfolk, der skaber madoplevelser ud over det sædvanlige. Kantineprisens formål er at anerkende de passionerede kantinekokke, der arbejder målrettet mod en mere bæredygtig fremtid, uden at gå på kompromis med en god spiseoplevelse.
Hvad bliver der kigget efter?
- Arbejdet med bæredygtige, økologiske og lokalproducerede råvarer
- Grønne menuer med respekt for råvarernes alsidighed og sammensætning samt sæsonvariationer
- Reducering af madspild og kreativitet i køkkenet
- Der sættes en ære i at give en god madoplevelse
3 nominerede kandidater
Blandt de indstillede kantiner vil tre blive nomineret til prisen. De nominerede kandidater får æren af at lave mad i en Cook Off på Madens Folkemøde, der finder sted den 15. maj 2025. Her skal kantineteamet trylle med lokale råvarer i Bocuse d’Ors udvælgelseskøkkener. Derudover vil juryen komme på overraskelsesbesøg i kantinerne.
Indstillinger til Kantineprisen 2025 skal ske inden den 9. april 2025, og årets vinder vil blive kåret på Fødevaredagen den 16. september 2025 på Hindsgavl Slot.
Få yderligere information, læs kriterierne og indstil kandidater her
Kantineprisen 2025 udføres af Landbrug & Fødevarer og finansieres af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Måske du også er interesseret i...
2025, Forbrug og adfærd
Analyse af danskernes frokost anno 2024
Hvordan beskrives frokosten, hvilke råvarer kommer på bordet og hvordan spises frokosten? Landbrug & Fødevarer sætter fokus på danskernes frokostvaner.
28. februar 2025
Vi sætter smag, næring og tekstur til de grønne måltider
I Showkøkkenet på Madværkstedet giver vi fra Ernæringsteamet sammen med kokken Christian Bøjlund indsigt i, hvordan grønne måltider kan tilføres smag og næring.
04. marts 2025
Særlig kosttype mindsker risikoen for hjertekarsygdomme
Nyt studie viser, hvordan færre kulhydrater i kosten og en øget mængde protein og fedt nedsætter fedt i leveren og blodet hos personer med type-2-diabetes.