Madfestival i København: 'Spis med i vores køkkener 2024'
19. marts 2024
Hvis man er nysgerrig på, hvordan maden i Københavns Kommune smager, så har man nu chancen. I anledning af madfestivalen 'Spis med i vores køkkener' inviterer otte institutioner til en sjov og anderledes madoplevelse. Disse er:
• Eat Skolemad på Oehlenschlægersgades Skole
• Kompasset, et aktivitet- og samværstilbud på Amager
• Klubben Thomas P. Hejle, et fritidscenter i København K
• Fountain House, et aktivitet- og samværstilbud på Østerbro
• Hørgården, et plejecenter på Amager
• Den Grønne Kastanje, en daginstitution i København K
• Neurorehabilitering – Kbh, et rehabiliteringscenter på Ydre Østerbro
• Ellebjerg Skole, en nystartet madskole i Sydhavn
Billetsalg
En billet koster 60 kr. pr. person.
Køb billetten her: www.madbillet.dk/show/festival/spis-med-i-vores-koekkener
Fakta
- Spis med i vores køkkener er en madfestival for det offentlige måltid i Københavns Kommune. I 2024 afholdes festivalen for tredje gang.
- Festivalen foregår 9.-26. april 2024 samt under Copenhagen Cooking i august, hvor otte offentlige køkkener inviterer på middag.
- I de sidste 20 år har Københavns Kommune prioriteret mad og måltider højt. Der er gennemført en ambitiøs omlægning, og målet er, at 90 % af maden i de kommunale måltider skal være økologisk.
- I 2019 vedtog Københavns Kommune en mad-og måltidsstrategi. Strategien udfoldes under fem temaer, der skal sikre, at arbejdet med mad og måltider er helhedsorienteret:
- Maden skal give den rette ernæring og styrke sundheden.
- Velsmag, kvalitet og madglæde skal være i højsædet.
- Måltiderne skal være bæredygtige og klimaansvarlige.
- Vi skal styrke sociale fællesskaber, madkultur og maddannelse.
- København skal være en sund, grøn og vital madby.
- Ambitionen er, at kommunens mere end 1000 køkkener har reduceret klimaaftrykket med 25 % fra 2018 og frem mod 2025.
Foto øverst: Sophie Due / Food Organisation of Denmark
Måske du også er interesseret i...
20. februar 2024
Hvem skal vinde Kantineprisen og Køkkenprisen 2024?
Vær med til at hædre landets dygtigste madprofessionelle! Vi leder igen i år efter landets bedste økologiske kantine og køkken. Læs mere her.
13. september 2023
En million offentlige måltider serveres hver dag
En stor del af måltiderne går til borgere med særlige ernæringsbehov. Det understreger behovet for tydelige og differentierede kostanbefalinger.
Ernæringsfokuskonferencen
Ernæringsfokuskonferencen er Landbrug & Fødevarers årlige konference for ernærings- og sundhedsprofessionelle.