Ernæringsfokuskonferencen 2019
En række af de fremmeste eksperter belyste nogle af de vigtige næringsstoffers komplekse verden. Konferencen var for ernærings- og sundhedsprofessionelle og blev afholdt den 14. november 2019.
Programmet havde fokus på Fødevarematricer og de interaktioner der er mellem fødevarernes næringsstoffer. En række eksperter belyste nogle af de vigtige næringsstoffers komplekse verden.
På listen over fantastiske oplægsholdere i session 1 var Inge Tetens fra Københavns Universitet, der satte scenen for dagen og bragte os op i et historisk helikopterperspektiv og Arne Astrup gav seneste nyt om mejerimatricen.
I session 2 var der fokus på matricer og interaktioner for de vigtige næringsstoffer B12-vitamin, D-vitamin, jern og zink af Christian W. Heegaard fra Aarhus Universitet, Rikke Andersen fra Danmarks Tekniske Universitet og Susanne Bügel fra Københavns Universitet.
Session 3 bød på ”Det animalske paradoks” ved Line Damsgaard, Landbrug & Fødevarer, spændende resultater fra en ny undersøgelse om danskernes kødindtag i forskellige kostmønstre og forekomst af sygdom ved Heddie Mejborn, Danmarks Tekniske Universitet og Sanne Pagh Møller fra Syddansk Universitet. Sidst rundede Hanne Bertram af med at fortælle om sin forskning i udvikling af sundere kødprodukter.
Hent præsentationerne:
Madens kompleksitet v/Inge Tetens
Fødevarematricer v/Arne Astrup
Fokus på B12-vitamin i forskellige kostmønstre v/Christian Heegaard
Fokus på D-vitamin v/Lars Hyldstrup
Fokus på jern og zink v/Susanne Bügel
Er kød årsag til sygdom v/Sanne Pagh Møller
Det animalske paradoks v/Line Munk Damsgaard
Kødprodukter v/Hanne Bertram
Kostmønstre v/Heddie Mejborn