Her kan du downloade og læse alle vores analyser.
2024, Forbrug og adfærd, Fødevarer, Ernæring og Sundhed
I anledning af Den Nationale Grøntuge i uge 34 afdækker denne analyse grøntsagernes rolle i danskernes madkultur og måltidsvaner.
2024, Forbrug og adfærd
Landbrug & Fødevarer har i foråret 2024 undersøgt, hvad danskerne lægger særligt vægt på, når de køber dagligvarer. Læs analysen her.
Denne analyse har identificeret seks forbrugersegmenter. Hvad differentierer os, vores vaner, valg og handlinger ift. fødevarer?
2024, Ernæring og Sundhed, Fødevarer, Bæredygtighed
Hvad kendetegner en dansk flexitar? Denne analyse undersøger bl.a. hvilken rolle kød, grøntsager og bælgfrugter spiller i flexitarens mad og drikke.
I denne undersøgelse er der fokus på gæsters oplevelser og holdninger til den kantine, som de har adgang til enten via deres arbejde eller studie.
2024, Ernæring og Sundhed
Landbrug & Fødevarer har i en undersøgelse spurgt, hvad danskerne spiser til morgenmad, hvilke fødevarer der er populære, og hvordan man beskriver sin morgenmad
Landbrug & Fødevarer sætter i denne analyse fokus på, hvordan danskerne har det lige for tiden, og hvilke forventninger danskerne har til deres forbrug.
Hvordan beskrives aftensmaden, hvilke råvarer kommer på bordet og hvilke retter er de mest populære blandt danskerne? Det sætter vi fokus på i denne analyse.
2024, Forbrug og adfærd, Dyrevelfærd, Fødevarer
Landbrug & Fødevarer sætter fokus på danskernes køb og brug af æg. Analysen er baseret på en befolkningsundersøgelse i november 2023.
2023, Ernæring og Sundhed
Analysen ser nærmere på danskernes holdninger til protein og spørger: Hvor skal proteinet komme fra i fremtiden?
2023, Forbrug og adfærd
I denne analyse er fokus på danskernes forventninger til julen 2023. Er det mon flæskesteg eller and, der vil stå på bordet? Og fejrer man ude eller hjemme?
I denne analyse kigger vi derfor nærmere på, hvad denne type måltidsløsning kan, og hvordan konceptet bringer værdi for forbrugerne.
Analysen ser nærmere på børnefamiliernes holdninger og adfærd i forbindelse med aftensmad samt valgkriterier ved køb af fødevarer.
Vi har spurgt danskerne, hvad de gerne vil gøre mere af i den kommende tid, og ikke mindst om de oplever forhindringer for at leve så sundt, som de ønsker.
Denne analyse fokuserer på danskernes forbrug af convenience-løsninger, herunder måltidskasser, færdigretter og delvist færdiglavede måltidskomponenter.
2023, Forbrug og adfærd, Dyrevelfærd, Fødevarer
Landbrug & Fødevarer spørger danskerne ind til hvilke kriterier, som forbrugerne prioriterer ved køb af fire typer af hakket kød/plantefars.
Landbrug & Fødevarer har spurgt danskerne, hvor ofte de køber økologi, hvilke varer de køber i økologisk udgave, samt forventning til fremtidig køb af økologi.
2023, Bæredygtighed
Landbrug & Fødevarer har gennemført en undersøgelse om danskernes holdninger til udvalgte mærkningsordninger.
I en ny undersøgelse gennemført af Voxmeter for Landbrug & Fødevarer dykker vi ned i danskernes frokostvaner anno 2023.
2023, Fødevarer, Bæredygtighed, Ernæring og Sundhed
Denne analyse kigger ind i, hvad vi ved om kødforbrug, og belyser de forskellige tilgængelige datakilder med henblik på deres styrker og svagheder.
I denne analyse er turen kommet til madtracker-undersøgelsen, som gennemføres 4 gange om året og omfatter en lang række spørgsmål om danskernes madvaner.
2023, Forbrug og adfærd, Fødevarer
Med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug undersøger Landbrug & Fødevarer potentialet for at øge afsætningen af økologiske, plantebaserede fødevarer.
2023, Bæredygtighed, Ernæring og Sundhed, Forbrug og adfærd
I denne statusrapport leveres et indblik i den plantebaserede produktion i Danmark, dets økonomiske betydning og omfang.
2022, Forbrug og adfærd, Ernæring og Sundhed
Danskerne vil gerne spise flere grøntsager, men vaner og manglende viden kan spænde ben for de gode intentioner
2022, Forbrug og adfærd
Julen 2022 står for døren, og med den følger juletraditioner og julefejring. Landbrug & Fødevarer har igen i år undersøgt danskernes forventninger til julen.
2022, Ernæring og Sundhed, Forbrug og adfærd
I denne undersøgelse sætter Landbrug & Fødevarer fokus på danskernes brug af mellemmåltider og snacks, typiske situationer for ’snacking’ og meget mere.
2022, Bæredygtighed, Forbrug og adfærd, Fødevarer
Landbrug & Fødevarer har i maj 2022 spurgt danskerne, hvor ofte de køber økologi, hvorfor og hvad der skal til, for at man vil købe mere økologi. Få svar her.
Denne analyse sætter fokus på forbrugernes opfattelser af ”planterig” og ”plantebaseret”. Analysen kigger også nærmere på målgruppen for mad med mange planter.
2022, Forbrug og adfærd, Fødevarer
Analysen undersøger i hvor høj grad danskerne bruger mærkningsordninger i indkøbssituationen. Hvad forventer danskerne, at et nyt klimamærke skal vise dem?
Denne markedsanalyse kigger nærmere på frokostsituationen gennem de seneste to år. Markant flere beskriver deres madpakke som 'sund' eller 'meget sund'.
2022, Fødevarer, Forbrug og adfærd
I denne markedsanalyse stilles forbrugerne overfor fire typer af hakket kød/plantefars; hakket oksekød, kyllingekød, grisekød og plantefars.
2022, Ernæring og Sundhed
Vi sætter fokus på danskernes holdninger til sundhed, om man ønsker at leve sundere, samt hvad der kan forhindre én i at leve så sundt, som man ønsker.
2022, Bæredygtighed, Forbrug og adfærd
Denne analyse sætter fokus på forældrenes holdninger og ønsker til deres børns mad, særligt maden i daginstitutioner og skoler.
2021, Forbrug og adfærd, Fødevarer
Grillen giver os en fællesskabsfølelse, og ligger op til, at vi sidder længere tid omkring middagen.
2021, Fødevarer, Forbrug og adfærd
Julen står for døren, og med den følger juletraditioner og julefejring.
Selvom den danske madkultur påvirkes af mange strømninger i tiden og inspiration fra fremmede himmelstrøg, er den dog også samtidig forholdsvis konservativ.
2021, Forbrug og adfærd
Covid19 ramte foodservice-sektoren hårdt i 2020 med restriktioner og nedlukninger, og sektoren oplevede derfor et markant fald i omsætningen.
Særligt i løbet af 2020 steg salget af de økologiske fødevarer, både i henhold til volumen og værdien
Kødforbrug er et meget omdiskuteret emne ligesom det er meget svært at måle.
Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden.
Forbrugernes interesse for køb af fødevarer online er i vækst og epidemien har i den grad accelereret udviklingen
2021, Bæredygtighed
Med mange mærkningsordninger på dagligvaremarkedet kan det være en udfordring for forbrugerne både at huske forskellige mærkninger og skille dem fra hinanden.
Nogle forbrugere har fået en øget opmærksomhed på at spise mere sundt, andre på selvforkælelse og andre igen på afprøvning af nye opskrifter og ingredienser.
2021, Bæredygtighed, Fødevarer, Forbrug og adfærd
Analysen viser, at vurderingen af om noget er lokalt eller ej, kan afhænge både af, hvor man bor, samt hvilken kategori, der er tale om.
2021, Fødevarer, Ernæring og Sundhed
Hvilken rolle kød, grøntsager og bælgfrugter spiller i madkulturen er et tema, der ligger mange forbrugere på sinde
Brugen af måltidskasser er i vækst og har været det i nogle år. Corona-krisen har medført at forbruget har vokset endnu mere.
2021, Madspild, Forbrug og adfærd
Hvad danskerne fik at spise og drikke til frokost og aftensmad i 2020?
2020, Bæredygtighed, Forbrug og adfærd
Klima og bæredygtighed fylder mere og mere i danskernes hverdag men påvirker det også danskernes jul og juleforberedelser?