Indhold af protein i forskellige fødevarer

Magert kød indeholder ca. 20 g protein pr 100 g, æg 13 g og almindelig konsummælk indeholder 3,5g protein pr 100g.

Proteinindholdet i forskellige kødudskæringer falder med stigende fedtindhold, men først omkring 30% fedt kommer proteinindholdet ned omkring de 15g pr 100 g.

Mælk forarbejdes til en lang række mejeriprodukter som ost og yoghurt, de fleste med højere proteinindhold end i mælken.

Du kan læse meget mere om protein her.

Eksempel på indhold i produkter

Animalske produkter

Protein pr. 100 g

Ost 30+

30 g

Ost 45+

25 g

Kyllingebryst

22 g

Skinkeschnitzel af inderlår

22 g

Svinemørbrad

21 g

Oksemørbrad

20 g

Svinekam med svær

19 g

Okseculotte

19 g

Æggeblomme

17 g

Lammebryst

15 g

Hele æg

13 g

Hytteost

12-13 g

And med skind

12 g

Skyr

11 g

Æggehvide

11 g

Fromage frais

8 g

Mælk

3,5 g

Frugtyoghurt

3,3 g

Vegetabilske produkter 

Protein pr 100 g i rå (kogt)*

Sojabønner

36 (18) g

Jordnød

25 g

Mandler, rå

21 g

Kogte kikærter

20 (10) g

Røde kidneybønner

20 (10) g

Hasselnødder

15 g

Havregryn

13 g

Broccoli

5 g

Champignon

3 g

Spinat

3 g

Grønne bønner

2 g

Blomkål

2 g

Gulerod

<1 g

*Vægtændringsfaktor 2 ved udblødning og kogning, dvs halvering af proteinindhold/100g fra tørret til spiseklart produkt

Ref: ”Typiske vægte for madvarer”. Scandinavian Journal of Nutrition 1996;40(4) suppl. No. 32, S 129 - S 152.

Links til mere viden om fødevarers proteinindhold:

DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata

Arla - produkter