Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Indhold af protein i forskellige fødevarer

Magert kød indeholder ca. 20 g protein pr 100 g, æg 13 g og almindelig konsummælk indeholder 3,5g protein pr 100g.

Proteinindholdet i forskellige kødudskæringer falder med stigende fedtindhold, men først omkring 30% fedt kommer proteinindholdet ned omkring de 15g pr 100 g.

Mælk forarbejdes til en lang række produkter, de fleste med højere proteinindhold end i mælken.

Eksempel på indhold i produkter

 

Animalske produkter

Protein pr. 100 g

Ost 30+

 

30 g

Ost 45+

25 g

 

Kyllingebryst

22 g

 

Skinkeschnitzel af inderlår

22 g

 

Svinemørbrad

21 g

 

Oksemørbrad

20 g

 

Svinekam med svær

19 g

 

Okseculotte

19 g

 

Æggeblomme

17 g

 

Lammebryst

15 g

 

Hele æg

13 g

 

Hytteost

12-13 g

 

And med skind

12 g

 

Skyr

11 g

 

Æggehvide

11 g

 

Fromage frais

8 g

 

Mælk

3,5 g

 

Frugtyoghurt

3,3 g

 

Vegetabilske produkter

Protein pr 100 g i rå (kogt)*

Sojabønner

 

36 (18) g

Jordnød

 

25 g

Mandler, rå

 

21 g

Kogte kikærter

 

20 (10) g

Røde kidneybønner

 

20 (10) g

Hasselnødder

 

15 g

Havregryn

 

13 g

Broccoli

 

5 g

Champignon

 

3 g

Spinat

 

3 g

Grønne bønner

2 g

 

Blomkål

2 g

 

Gulerod

<1 g

 

*Vægtændringsfaktor 2 ved udblødning og kogning, dvs halvering af proteinindhold/100g fra tørret til spiseklart produkt

Ref: ”Typiske vægte for madvarer”. Scandinavian Journal of Nutrition 1996;40(4) suppl. No. 32, S 129 - S 152.
www.foodcomp.dk 
www.arla.dk/produkter