Fjerkræ og æg
Næringsindhold i fjerkræ og æg opgjort efter fedtindhold.
Tallene stammer fra DTU Fødevareinstituttet's Fødevaredata fra marts 2010.
Næringsindhold i 100 g råt kød af forskellige udskæringer og æg:
Udskæring |
Energi KJ |
Protein |
Fedt |
Kolesterol |
D- vitamin |
B1- vitamin |
B2- vitamin mg |
B6- vitamin |
B12- vitamin |
Jern |
Zink |
Selen |
Fjerkræ | ||||||||||||
Kalkun, kød | 455 | 21,9 | 2,2 | 64 | 0 | 0,09 | 0,16 | 0,46 | 2,0 | 0,77 | 2,6 | 9,9 |
Høne, kød | 445 | 20,3 | 2,7 | 65 | 0,20 | 0,09 | 0,17 | 0,60 | 0,5 | 0,80 | 1,4 | 12,4 |
Kyllingelever | 495 | 19,1 | 4,1 | 345 | 0,21 | 0,48 | 3,40 | 0,80 | 21,0 | 9,20 | 2,9 | 50,5 |
Kråse, kylling | 475 | 18,2 | 4,2 | 240 | - | 0,09 | 0,05 | 0,12 | 0,6 | 2,50 | 2,7 | - |
And, brystkød | 495 | 19,9 | 4,3 | 77 | - | 0,42 | 0,31 | 0,63 | 0,8 | 4,50 | 0,7 | - |
Andelever | 550 | 18,7 | 4,6 | 515 | - | 0,56 | 0,89 | 0,76 | 54,0 | 30,5 | 3,1 | 124 |
Kalkun, kød og skind | 530 | 20,2 | 5,0 | 64 | - | 0,06 | 0,16 | 0,41 | 1,0 | 0,80 | 1,4 | 24,0 |
And, kød | 500 | 18,3 | 5,1 | 77 | 1,00 | 0,36 | 0,45 | 0,34 | 0,4 | 1,20 | 1,4 | 24,0 |
Kylling, kød | 550 | 20,0 | 5,7 | 70 | 0,20 | 0,10 | 0,16 | 0,39 | 0,4 | 0,58 | 1,0 | 12,4 |
Kalkun, kød, hakket | 620 | 22,2 | 6,6 | 67 | - | 0,07 | 0,16 | 0,40 | 1,6 | 0,76 | 1,8 | - |
Kylling, bryst, kød og skind | 620 | 21,5 | 6,9 | 64 | 1,5 | 0,06 | 0,09 | 0,53 | 0,3 | 0,90 | 0,8 | - |
Gås, kød | 650 | 22,8 | 7,1 | 84 | 1,00 | 0,13 | 0,38 | 0,64 | 0,5 | 2,60 | 2,3 | 24 |
Kylling, lår, kød og skind | 650 | 18,9 | 8,9 | 84 | 1,50 | 0,06 | 0,15 | 0,26 | 0,3 | 1,80 | 1,6 | - |
Hjerte, høne | 620 | 15,6 | 9,3 | 136 | - | 0,31 | 0,73 | 0,23 | 7,3 | 6,00 | 6,6 | - |
Kylling, kød og skind | 755 | 18,5 | 11,8 | 75 | 0,20 | 0,09 | 0,15 | 0,36 | 0,4 | 0,60 | 0,9 | 10,0 |
Kylling, vinge, kød og skind | 780 | 19,2 | 12,2 | 77 | 1,50 | 0,05 | 0,09 | 0,35 | 0,3 | 1,40 | 1,3 | - |
Poulard, kød og skind | 865 | 19,0 | 14,6 | 75 | 1,50 | 0,06 | 0,12 | 0,35 | 0,3 | 1,00 | 1,3 | - |
Høne, kød og skind | 880 | 17,1 | 15,9 | 73 | - | 0,06 | 0,12 | 0,32 | 0,3 | 1,00 | 1,4 | 8,0 |
Gås, kød og skind | 1515 | 15,9 | 33,6 | 80 | 1,00 | 0,13 | 0,35 | 0,58 | 0,3 | 2,50 | 1,4 | 24,0 |
And, kød og skind | 1650 | 11,5 | 39,3 | 76 | 1,00 | 0,20 | 0,21 | 0,19 | 0,3 | 1,20 | 1,4 | 24,0 |
Æg | ||||||||||||
Æggehvide | 205 | 10,9 | 0,2 | 0 | 0 | 0 | 0,45 | 0,00 | 0 | 0,02 | 0,0 | 6,0 |
Hele æg | 595 | 12,6 | 9,9 | 423 | 1,75 | 0,07 | 0,45 | 0,12 | 2,10 | 2,10 | 1,4 | 23,3 |
Æggeblomme | 1310 | 15,9 | 26,5 | 1281 | 4,00 | 0,22 | 0,40 | 0,30 | 3,3 | 5,50 | 3,8 | 30,0 |