Okse- og kalvekød
Næringsindhold i okse- og kalvekød opgjort efter fedtindhold.
Tallene stammer fra DTU Fødevareinstituttet's Fødevaredata fra marts 2010.
Næringsindhold i 100 g råt kød af forskellige udskæringer:
Udskæring |
Energi KJ |
Protein |
Fedt |
Kolesterol |
D- vitamin |
B1- vitamin |
B2- vitamin mg |
B6- vitamin |
B12- vitamin |
Jern |
Zink |
Selen |
Okse- og kalvekød |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalvenyre |
340 |
16,4 |
1,6 |
375 |
1,00 |
0,38 |
1,90 |
0,50 |
23,0 |
6,80 |
1,7 |
120 |
Okseinderlår |
470 |
22,3 |
2,5 |
62 |
0,40 |
0,06 |
0,18 |
0,50 |
1,4 |
2,40 |
4,7 |
6,5 |
Kalvelever |
500 |
19,0 |
3,0 |
300 |
0,25 |
0,18 |
2,15 |
0,90 |
60,0 |
5,00 |
3,7 |
30 |
Roastbeef |
505 |
21,7 |
3,5 |
57 |
0 |
0,05 |
0,12 |
0,40 |
1,7 |
2,10 |
3,6 |
6,7 |
Tykstegsfilet |
515 |
21,8 |
3,9 |
62 |
0,40 |
0,06 |
0,20 |
0,50 |
1,4 |
2,30 |
3,6 |
6,5 |
Brissel, kalv |
450 |
17,8 |
4,0 |
153 |
0,25 |
0,20 |
0,20 |
- |
- |
1,50 |
1,3 |
6,0 |
Oksekød uspec., helt magert < 5% f.eks. inderlår |
530 |
21,7 |
4,3 |
62 |
0,40 |
0,06 |
0,19 |
0,32 |
1,4 |
2,10 |
3,6 |
6,5 |
Klump |
540 |
21,2 |
4,8 |
61 |
0,40 |
0,05 |
0,19 |
0,50 |
1,4 |
2,10 |
4,6 |
6,5 |
Højrebsfilet, afpudset |
555 |
22,4 |
5,0 |
64 |
0,40 |
0,04 |
0,15 |
0,50 |
1,4 |
1,80 |
4,6 |
10,2 |
Kalv, Culotte 5-10% fedt |
550 |
21,0 |
5,2 |
61 |
0,20 |
0,06 |
0,13 |
0,41 |
1,3 |
1,40 |
4,3 |
5,0 |
Kalvehjerte |
475 |
14,9 |
3,7 |
150 |
1,00 |
0,35 |
0,67 |
0,31 |
12,0 |
3,60 |
1,4 |
14,0 |
Skank (osso-buco) |
585 |
21,4 |
6,0 |
63 |
0,40 |
0,04 |
0,18 |
0,50 |
1,4 |
2,20 |
5,3 |
6,5 |
Yderlår |
595 |
21,4 |
6,2 |
63 |
0,40 |
0,06 |
0,19 |
0,50 |
1,4 |
2,10 |
4,5 |
9,7 |
Oksemørbrad, afpudset |
595 |
20,0 |
6,4 |
58 |
0,40 |
0,08 |
0,22 |
0,33 |
2,4 |
2,50 |
3,0 |
6,5 |
Uspec., magert oksekød 5-10% f.eks. mørbrad |
645 |
21,1 |
7,8 |
64 |
0,50 |
0,05 |
0,17 |
0,32 |
1,4 |
2,10 |
4,8 |
6,8 |
Oksekød, Mellemskært |
685 |
20,8 |
9,0 |
64 |
0,50 |
0,03 |
0,19 |
0,48 |
1,4 |
2,20 |
5,8 |
9,5 |
Hakket oksekød, 10% fedt |
705 |
20,5 |
9,6 |
63 |
0,50 |
0,05 |
0,17 |
0,26 |
2,1 |
2,30 |
4,2 |
- |
Marvpibebov |
760 |
19,9 |
11,4 |
64 |
0,50 |
0,04 |
0,17 |
0,46 |
1,4 |
2,10 |
4,4 |
6,5 |
Kalvetunge |
755 |
16,9 |
12,2 |
62 |
- |
0,08 |
0,28 |
0,13 |
4,0 |
2,30 |
3,4 |
2,0 |
Tykkam |
825 |
19,5 |
13,3 |
65 |
0,60 |
0,04 |
0,19 |
0,46 |
1,4 |
2,20 |
4,4 |
6,5 |
Tyndbov+ mellembov |
850 |
19,2 |
14,2 |
65 |
0,60 |
0,04 |
0,17 |
0,45 |
1,4 |
2,00 |
4,6 |
6,5 |
Uspec. oksekød, middelfedt 10-15% f.eks. tykkam, T-bone |
860 |
19,7 |
14,2 |
66 |
0,60 |
0,05 |
0,20 |
0,32 |
1,4 |
2,20 |
4,6 |
6,5 |
Spidsbryst |
895 |
17,6 |
15,6 |
62 |
0,60 |
0,05 |
0,15 |
0,28 |
1,6 |
1,98 |
3,5 |
8,0 |
Tyndstegsfilet med fedtkant |
910 |
20,3 |
15,2 |
69 |
0,60 |
0,04 |
0,15 |
0,45 |
1,4 |
1,80 |
4,3 |
6,5 |
Okseculotte |
895 |
19,4 |
15,3 |
67 |
0,60 |
0,06 |
0,18 |
0,45 |
1,4 |
2,10 |
4,3 |
6,5 |
Højrebsfilet med fedtkant |
970 |
19,5 |
17,3 |
69 |
0,70 |
0,04 |
0,13 |
0,44 |
1,4 |
1,70 |
4,2 |
8,9 |
Entrecote med fedtkant |
1100 |
18,2 |
21,3 |
70 |
0,80 |
0,04 |
0,16 |
0,40 |
1,4 |
1,90 |
3,9 |
6,5 |
Kalvekød, fedt |
1160 |
18,5 |
22,8 |
72 |
0,20 |
0,05 |
0,13 |
0,41 |
1,3 |
1,10 |
3,7 |
8,2 |
Uspec. oksekød, fedt > 20% f.eks. bryst, entrecote |
1330 |
16,4 |
28,4 |
64 |
0,90 |
0,03 |
0,14 |
0,32 |
1,4 |
1,60 |
3,9 |
6,5 |
Tyndbryst | 1320 | 17,0 | 27,8 | 73 | 0,90 | 0,03 | 0,15 | 0,38 | 1,4 | 1,60 | 3,9 | 7,7 |
Tykbryst |
1355 |
15,9 |
29,3 |
71 |
0,90 |
0,03 |
0,16 |
0,38 |
1,4 |
1,60 |
3,9 |
6,5 |
Tværreb |
1390 |
16,6 |
29,9 |
74 |
0,90 |
0,03 |
0,14 |
0,37 |
1,4 |
1,60 |
3,8 |
6,5 |
Værdierne er baseret på analyser af mange forskellige prøver.
Da der er stor variation og udskiftning af udskæringer, betegnelser mv., er det ikke muligt at vise en komplet oversigt over markedet.
Brug disse tabeller vejledende, eller check næringsdeklarationer på de enkelte produkter.