Frokost til små børn

Frokost til børn fra 8 måneder - 1 år

Fra ca. 8 måneders alderen kan barnet spise små bløde rugbrødsstykker med smørbart pålæg. Vælges de fede pålægstyper kan de smøres direkte på brødet, mens de magre pålægstyper kan suppleres med fedtstof på brødet. I denne alder skal maden være uden pynt.

    1. Rugbrødshapser
Smør 1 skive rugbrød uden kerner med skrabet smør og server med leverpostej, avocado, torskerogn og jordbær. Hertil 1 dl modermælkserstatning. 
     2. Rugbrødsbjælker
Smør 1 skive rugbrød uden kerner med skrabet smørog server med frikadelle, makrel i tomat og blomme. Desuden agurk skåret i tern. Hertil 1 dl modermælkserstatning.

 

Frokost til børn fra 1-2 år

Barnet kan spise almindelige rugbrødsmadder med mange forskellige slags pålæg, og det er netop vigtigt at variere. Brug gerne pålæg fra alle følgende kategorier: fisk, kød, indmad, æg, grøntsager, frugt og ost - hvis der ikke gives ost til dagens øvrige måltider. Evt. pynt på brødet skal være enkelt og beskedent. De viste frokostmåltider kan medbringes i vuggestue eller dagpleje.

     3. Rugbrødsmadder
Smør 3/4 skive rugbrød med skrabet smør, 1/4 med leverpostej og rødbede, 1/4 med fiskefrikadelle, karse og agurk og ¼ med kartoffel, mayonnaise og agurk. Hertil æble, cherrytomater i mindre stykker og 1 dl letmælk.
    4. Fingermad
Skær rugbrød i bjælker og server med frikadelle i skiver, kogt eller rå gulerod i stave, 6-8 rejer, 1 spsk ærter og 1 spsk majs. Hertil 1 dl letmælk.
    5. Pastasalat med skinketern
Pastaskruer med tern af agurk, skinke og tomat samt majs og avocado dryppet med citronsaft. Hertil 1 dl letmælk.

 

Læs mere om mad til småbørn her