
Fakta om kød
Sådan bestiller du materialer
- Nogle publikationer findes KUN til download - eller bestilling
- Bestilling sker ved at skrive en mail til: publikationer@lf.dk
- Opgiv navn og nr. på publikationen, antal og modtageradresse
- Du kan normalt forvente at modtage materialet indenfor en uge
![]() |
Tabeloversigt over udskæringer af gris Kilder: DTU´s Fødevaredatabank - Frida og rapporten Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise, DTU-Fødevareinstituttet, februar 2017. Link til rapporten |
Kun til download: |
|
All in one - Fem skridt til bedre svinekød Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed. |
Kun til download: |
![]() |
Grisen og Danmarkshistorien |
Kun til download: |
![]() |
Kødets ernæringsmæssige betydning Landbrug & Fødevarer giver en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten. 10 sider. |
Kun til download: |
![]() |
Kødets ernæringsmæssige betydning Landbrug & Fødevarer giver her en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten. 20 sider. Printvenlig: A4 enkeltsider |
Kun til download: |
![]() |
Spisekvalitet af dansk grisekød Kort fortalt kan: Landmanden have fokus på at vælge de bedste krydsninger og bl. a. sikre en høj tilvækst hos grisene op til slagtertidspunktet. Slagteriet sørge for, at slagtesvinene udsættes for så lidt stress som muligt på slagtedagen, samt at slagtekroppen nedkøles korrekt og efterfølgende modnes. Detailhandlen sørge for, at kødet udskæres korrekt og forsynes med tilberedningsanvisninger. Forbrugerne sørge for, at kødet tilberedes korrekt til den anbefalede centrumtemperatur - og gerne ved lav temperatur. 23 sider. |
Kun til download: |