All in one - gris

Fakta om kød

Sådan bestiller du materialer

  • Nogle publikationer findes KUN til download - eller bestilling
  • Bestilling sker ved at skrive en mail til: publikationer@lf.dk
  • Opgiv navn og nr. på publikationen, antal og modtageradresse
  • Du kan normalt forvente at modtage materialet indenfor en uge
Tabel over udskæringer Tabeloversigt over udskæringer af gris
Kilder: DTU´s Fødevaredatabank - Frida og rapporten Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise, DTU-Fødevareinstituttet, februar 2017.
Link til rapporten

Kun til download:

All in one forside

All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.

Kun til download:

Grisen og danmarkshistorien forside

Grisen og Danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der her indvirket på den danske madkultur og grisekødets betydning gennem tiden. Retterne er ordnet kronologisk. 24 sider.

Kun til download:

Kødets ernæringsmæssige betydning - forside Kødets ernæringsmæssige betydning 
Landbrug & Fødevarer giver en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten. 10 sider.
 

Kun til download:

Kødets ernæringsmæssige betydning - forside højt format Kødets ernæringsmæssige betydning 
Landbrug & Fødevarer giver her en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten. 20 sider.

Printvenlig: A4 enkeltsider

Kun til download:

 

Spisekvalitet af dansk grisekød - forside Spisekvalitet af dansk grisekød
Kort fortalt kan: Landmanden have fokus på at vælge de bedste krydsninger og bl. a. sikre en høj tilvækst hos grisene op til slagtertidspunktet. Slagteriet sørge for, at slagtesvinene udsættes for så lidt stress som muligt på slagtedagen, samt at slagtekroppen nedkøles korrekt og efterfølgende modnes. Detailhandlen sørge for, at kødet udskæres korrekt og forsynes med tilberedningsanvisninger. Forbrugerne sørge for, at kødet tilberedes korrekt til den anbefalede centrumtemperatur - og gerne ved lav temperatur. 23 sider.

Kun til download: