Materialer om fødevarer
Her finder du materialer om flere forskellige fødevarer.
Nedenfor kan du læse mere om materialerne, bestille eller downloade arket.
Fødevarer
Kødets ernæringsmæssige betydning
Landbrug & Fødevarer giver her en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten.
Fødevarer
Viden om bæredygtige måltider
I materialet får du en mere nuanceret viden om principperne bag en bæredygtig kost.
Fødevarer
Griseliv og grisekød - en bog om grisen
Her får du en arbejdsbog om grisens liv. Bogen dækker bl.a. emnerne: Grisenes adfærd, forskellige måder at holde grise på, og hvad der sker på slagteriet.
Fødevarer
Okse- og kalvekød: smag, ernæring og tilberedning
Heri findes den vigtigste viden om okse- og kalvekødets mange gode smagsnuancer, tilberedningsmuligheder og næringsstoffer.
Fødevarer
All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.
Fødevarer
Grisen og Danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet.
Fødevarer
Fakta om spisekvalitet af grisekød
Her får du en kort gennemgang af smagsnuancerne i grisekød, hvad der påvirker spisekvaliteten, og hvordan du tilbereder de forskellige udskæringer.
Fødevarer
Fødevarematricer - når fødevarer er mere end næringsstoffer
Fødevarematricer er et begreb indenfor forskningen der peger på, at den sundhedsmæssige effekt ikke alene kan tilskrives de næringsstoffer fødevaren indeholder.
Fødevarer
Udskæringsplanche om kalvekød
Denne udskæringsplanche viser ½ kalv parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes og tilberedes.
Fødevarer
Udskæringsplanche af oksekød
Denne udskæringsplanche viser ½ okse parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes og tilberedes.
Fødevarer
Stegning i ovn og på pande - mørt og ikke tørt
Dette materiale giver anvisning til hvordan du tilbereder kød i ovn og på pande, så du får den bedste smagsoplevelse. Bestil eller download det her.
Fødevarer
Stegning på grill - mørt og ikke tørt
Dette materiale giver en anvisning til hvordan du tilbereder kød på grillen, så det bliver mørt og saftigt. Bestil eller download det her.
Fødevarer
Udskæringsplanche – Sådan skæres grisen
Udskæringsplanchen - Sådan skæres grisen - i A3 viser de mest almindelige svinekødsudskæringer med de anbefalede navne, der implementeres i detailhandelen 2017.
Fødevarer
Hvem holder fest - dig eller bakterierne?
Denne lille plakat 'Hvem holder fest - dig eller bakterierne?' handler om hygiejne. Bestil eller download den her.