Kostråd versus 6 om dagen

”6 om dagen” vs. kostrådet ”Spis flere grøntsager og frugter”

Det officielle kostråd ' Spis flere grøntsager og frugter' fra Fødevarestyrelsen supplerer '6 om dagen', som hører under Landbrug & Fødvarer.

Kostråd

De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima er anbefalinger til mad og drikke, der tager højde for både sundhed og klima. Fødevarestyrelsen står bag De officielle Kostråd. De er udviklet på baggrund af forskning og rådgivning fra DTU Fødevareinstituttet og i dialog med en bred vifte af interessenter. Find de 7 officielle kostråd her.

6 om dagen

'6 om dagen' har en længere historie bag sig. Det startede som et udviklingsprojekt i 1999, og den egentlige kampagne kom på gaden i 2001. På daværende tidspunkt var det et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, sundhedsorganisationer og frugt- og grønterhvervet. Efter 12 år under myndighedernes vinger overtog frugt- og grønterhvervet '6 om dagen'. Igen i 2014 skete der et skift, hvor frugt- og grønterhvervet overdragede '6 om dagen' til Landbrug & Fødevarer, hvor det hører til nu.

Formålet med '6 om dagen' er at øge danskernes daglige indtag af frugt og grønt og herunder huske os på, at vi skal have mindst 6 stykker eller 600 gram frugt og grønt om dagen.

'6 om dagen'-logoet

'6 om dagen'-logoet kan anvendes på alt generisk markedsføring og kommunikation omkring frugt og grønt. Producenter kan anvende logoet på et produkt, hvis de har købt logolicens, og det pågældende produkt efterlever logomanualens retningslinjer. Læs mere om logoet og find logomanualen her. 

'6 om dagen' har været med til at få udarbejdet en undersøgelse, som viser, at kunderne stadig husker, og ved, hvad '6 om dagen'-logoet står for. Ligeledes viser en brugerundersøgelse, at forbrugerne i indkøbssituationen registrerer '6 om dagen'-logoet på emballagen, i lige så høj grad som Ø-mærket registreres.   

'6 om dagen'-logoet er mere end 15 år gammelt. I 2015 fik logoet et grafisk løft.

 

Find mere information om De Officielle Kostråd på altomkost.dk.