Om fine og grove grøntsager
Danskerne er rigtig gode til at spise de fine grøntsager, men hvordan defineres egentlig fine og grove grøntsager?
Forskellen på fine og grove grøntsager findes i indholdet af kostfibre. Fine grøntsager indeholder maks. 2 gram kostfibre per 100 gram, hvor grove grøntsager har et kostfiberindhold på over 2 gram per 100 gram.
Eksempler på fine grøntsager:
![]() |
![]() |
![]() |
- Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash.
- Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat.
Eksempler på grove grøntsager:
![]() |
![]() |
![]() |
- Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak.
- Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål.
- Bælgfrugter: Ærter og bønner.
Læs også: Hvor meget fylder 100 g grove grøntsager?